Men's Clothing Forums banner

Andover Shop: Brudna nora niesławy

20K views 56 replies 39 participants last post by  medwards  
#1 · (Edited by Moderator)
Więc jestem w Bostonie po raz pierwszy. Dziś rano pojechałem do Cambridge z listą miejsc do sprawdzenia. Na początek Andover Shop.

Jednym zdaniem - moje najgorsze doświadczenie zakupowe w historii.

Byłem zaskoczony, jak małe jest to miejsce - mój pokój hotelowy jest faktycznie większy. Zacząłem się rozglądać i natychmiast poczułem dziwną atmosferę od personelu. Nie znam imion, więc podam opisy. Pierwszy facet wyglądał jak krótsza wersja Freda Gwynna ze słynnego serialu Munsters. Drugi facet, wyglądający na zagonionego, o twarzy łasicy. Ostatni facet, niski, stary, ma sztuczny głos (chyba właściciel). Okazuje się, że zadawanie pytań w Andover Shop kończy się wyrzuceniem z niego.

Nie żartuję.

Teraz, nie mówię o pytaniach o ulubione pozycje seksualne ich żon lub o to, czy pieprzą kozy. Mam na myśli pytania takie jak: "Czy macie szelki Thurston w boxcloth?", "Czy ten garnitur jest produkcji Samuelsohn?" i "Czy macie taśmę mierniczą, której mogę użyć?" [Chciałem kupić kilka poszetek, ale chciałem się upewnić, że są wystarczająco duże, a Fred Gwynn nie znał ich wymiarów] To ostatnie pytanie spowodowało, że wyleciałem ze sklepu. Facet o twarzy łasicy zaczął na mnie krzyczeć, a facet z rakiem gardła kazał mi wyjść. Zachowałem spokój i zapytałem, czy w jakiś sposób ich uraziłem. Co dokładnie zrobiłem źle? Rak gardła tylko mamrotał i kręcił głową z obrzydzeniem. Mimo że chciałem spalić to miejsce (werbalnie, jeśli nie dosłownie), zachowałem spokój i wyszedłem.

Co do ****?! Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim traktowaniem - nigdzie. Dla jasności, nie jestem skinheadem z wytatuowaną swastyką na czole. Wszedłem pewnego śnieżnego poranka w sztruksach, butach AE, koszuli Jantzen, granatowym płaszczu i kapeluszu Borsalino trilby. Trudno o powód do niepokoju.

Wściekły przeszedłem 10 przecznic na północ Massachusetts Avenue do Drinkwater's i otrzymałem dokładnie odwrotne traktowanie. Gary ma świetny sklep, jest doskonałym profesjonalistą (on, gasp, zmierzył poszetkę, którą ostatecznie kupiłem), a nawet pozwolił mi wyładować się na temat szumowin z Andover Shop.

Podsumowując, będąc w Cambridge, omiń Andover Shop, chyba że lubisz upokorzenia i znęcanie się ze strony geriatryków ze złymi butami i jeszcze gorszymi włosami.

#4 ·
Czy wszystkie sklepy Andover mają podobny problem?

...Jednym zdaniem - moje najgorsze doświadczenie zakupowe w historii...
Przykro mi słyszeć, że miałeś niezadowalające doświadczenie zakupowe w sklepie Andover Shop w Twojej okolicy. Placówka, którą opisujesz, wydaje się mieć prawdziwą "szansę na obsługę klienta".

Dobrym sposobem na odzyskanie pieniędzy za to może być wysłanie listu opisującego Twoje doświadczenia do ich centrali korporacyjnej.

W mojej okolicy znajduje się sklep Andover Shop i myślałem o pójściu tam. Mam nadzieję, że nie ma tego samego problemu.

#5 ·
Przykro mi słyszeć, że miałeś niezadowalające doświadczenie zakupowe w sklepie Andover Shop w Twojej okolicy. Opisana przez Ciebie placówka wydaje się mieć prawdziwą "okazję do obsługi klienta".

Dobrym sposobem na uzyskanie zapłaty za to może być wysłanie listu opisującego Twoje doświadczenia do ich centrali korporacyjnej.

W mojej okolicy znajduje się sklep Andover Shop i myślałem o pójściu tam. Mam nadzieję, że nie ma tego samego problemu.
Czy jesteś w Kalifornii? Z tego, co rozumiem, jedyne 2 istniejące lokalizacje znajdują się w Bostonie i są stosunkowo blisko siebie. Nie ma biura korporacyjnego, o którym można by mówić.

MrR

#6 ·
Z tego, co wiem, Andover Shop, znany z katalogów i niestandardowej wełny tweedowej, miał tylko placówki w MA.

A to, co tam zostawili, to konkretnie sklep w Cambridge i jeden w Andover.

Mieli kiedyś sklep na lub w pobliżu Boylston Street w Bostonie, niedaleko Prudential Center, ale zamknęli tę lokalizację kilka lat temu.

Byłem w sklepie w Cambridge w śnieżny dzień w marcu i chociaż nikt nie był aktywnie niegrzeczny, to nie było to najprzyjemniejsze doświadczenie, ponieważ personel siedział i milczał, wpatrując się we mnie, gdy oglądałem krawaty. (Byłem jedynym klientem w sklepie.)

W końcu kupiłem jeden i uciekłem, czując się trochę nieswojo.

#7 ·
Musiałem myśleć o czymś innym

Czy jesteś w Kalifornii? Z tego, co rozumiem, jedyne 2 istniejące lokalizacje znajdują się w Bostonie i są stosunkowo blisko siebie. Nie ma żadnego biura korporacyjnego.

MrR
Tak, jestem w Kalifornii.

Wydaje się, że jeden jest wymieniony w bardzo eleganckiej okolicy, chociaż przypuszczam, że nie możemy być pewni, czy to to samo:

Andover Shop
2465 Huntington Drive, San Marino, CA 91108
(626) 577-1171

Myślałem, że jest ich więcej. Musiałem myśleć o czymś innym.

#8 ·
Tak, jestem w Kalifornii.

Wydaje się, że jeden jest wymieniony w bardzo eleganckiej dzielnicy, chociaż przypuszczam, że nie możemy być pewni, czy to to samo:

Andover Shop
(626) 577-1171

Myślałem, że jest ich więcej. Musiałem myśleć o czymś innym.
Hmmm. . . .ciekawe.

To jest Andover Shop, o którym rozmawiamy z Nukes:

https://www.theandovershop.com/

Wymieniają tylko adresy w Cambridge i Andover, MA, plus jeden przy Clarendon St. w Bostonie (ale przysięgam, że ta lista musi być nieaktualna).

Może pewnego dnia wpadniesz do sklepu o tej samej nazwie w San Marino i powiesz nam, jak jest.

#9 · (Edited by Moderator)
Czy usłyszymy coś od "The Boss"?

...To jest sklep Andover, o którym rozmawiamy z Nukes:

https://www.theandovershop.com/

...
Następnym razem, gdy zrobię poważne zakupy, pójdę tam i zobaczę, jak wygląda sytuacja.

Zastanawiam się, jak wygląda ich obsługa zamówień pocztowych?

Właśnie wysłałem e-mail do "kontakt z nami" na stronie internetowej, o której wspomniałeś. Wkleiłem go poniżej dla Twojej rozrywki. Być może otrzymamy nawet odpowiedź od samego "The Boss"!

Szanowny Profesjonaliście ze sklepu Andover:
Mieszkam w Kalifornii i jestem zainteresowany Państwa wspaniałym towarem. Rozumiem również, że Państwa obsługa klienta jest wyjątkowo wyjątkowa.
W mojej okolicy znajduje się lista sklepu Andover (patrz poniżej).
Andover Shop
(626) 577-1171
Czy mogą Państwo poinformować mnie; czy ta placówka jest częścią Państwa organizacji?
Z poważaniem,
Orsini...

#10 ·
Nuke,
Nigdy nie zostałem wyrzucony z tego miejsca, ale doświadczyłem tej samej ponurej atmosfery. Oczywiście mają bazę oddanych klientów, która utrzymuje ich w biznesie i nie starają się pielęgnować interesów z ulicy. Kilka lat temu kupiłem od nich telefonicznie dwa swetry, wysłałem je ekspresowo do Europy i jeden miał zły rozmiar. Zaniosłem je z powrotem do Cambridge i wyjaśniłem moje trudy, na co usłyszałem: "Więc popełniliśmy błąd".

Nigdy nie byłem w sklepie w Andover, ale sklep w Back Bay w Bostonie był nieco bardziej przyjazny. Pamiętam, że kupowałem spodnie w sklepie w Cambridge w latach 70. i uważałem go za o wiele bardziej miły.

Powiedziawszy to, nie jestem pewien, czy opisałbym ich tak, jak ty to robisz. Daję im trochę luzu, ponieważ nie są dużą korporacją. Trzeba dać trochę luzu tym niekonwencjonalnym sklepom w dzisiejszych czasach dużych korporacji, nawet jeśli są niegrzeczne.

#12 · (Edited by Moderator)
Więc jestem w Bostonie po raz pierwszy. Dziś rano pojechałem do Cambridge z listą miejsc do sprawdzenia. Na początek Andover Shop.

Jednym zdaniem - moje najgorsze doświadczenie zakupowe w historii.

Byłem zaskoczony, jak małe jest to miejsce - mój pokój hotelowy jest w rzeczywistości większy. Zacząłem się rozglądać i natychmiast poczułem dziwną atmosferę od personelu. Nie znam imion, więc podam opisy. Pierwszy facet wyglądał jak krótsza wersja Freda Gwynna z Munsters. Drugi facet, wyglądający na zagonionego, z twarzą łasicy. Ostatni facet, niski, stary, ma sztuczną skrzynkę głosową (właściciel, jak sądzę). Okazuje się, że zadawanie pytań w Andover Shop kończy się wyrzuceniem.

Nie żartuję.

Teraz nie mówię o pytaniach o ulubione pozycje seksualne ich żon lub czy pieprzą kozy. Mam na myśli pytania takie jak "Czy macie szelki Thurston w boxcloth?", "Czy ten garnitur jest produkcji Samuelsohn?" i "Czy macie taśmę mierniczą, której mogę użyć?" [Chciałem kupić kilka poszetek, ale chciałem się upewnić, że są wystarczająco duże, a Fred Gwynn nie znał ich wymiarów] To ostatnie pytanie spowodowało, że wyleciałem ze sklepu. Facet z twarzą łasicy zaczął na mnie krzyczeć, a facet z rakowym gardłem kazał mi wyjść. Zachowałem spokój i zapytałem, czy w jakiś sposób ich obraziłem. Co dokładnie zrobiłem źle? Rakowe gardło tylko mamrotało i kręciło głową z obrzydzeniem. Mimo że chciałem spalić to miejsce do fundamentów (werbalnie, jeśli nie dosłownie), zachowałem spokój i wyszedłem.

Co do cholery?! Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim traktowaniem - nigdzie. Dla jasności, nie jestem skinheadem z wytatuowaną swastyką na czole. Wszedłem w śnieżny poranek w sztruksach, bluzach AE, koszuli Jantzen, granatowym płaszczu i trilby Borsalino. Trudno o powód do niepokoju.

Wściekły przeszedłem 10 przecznic na północ Massachusetts Avenue do Drinkwater's i otrzymałem dokładnie odwrotne traktowanie. Gary ma świetny sklep, jest doskonałym profesjonalistą (on, gasp, zmierzył poszetkę, którą ostatecznie kupiłem), a nawet pozwolił mi wyładować się na temat szumowin z Andover Shop.

Podsumowując, będąc w Cambridge, omiń Andover Shop, chyba że lubisz upokorzenia i znęcanie się ze strony geriatrii ze złymi butami i jeszcze gorszymi włosami.
Wyślij list opisujący swoje doświadczenia do Boston Globe. To tylko sprawiedliwe, że lokalni obywatele powinni być świadomi ryzyka nadużyć. :mad:

#13 ·
Jestem pewien, że sklep Andover w San Marino nie jest/nie był powiązany z tymi na wschodzie. Powiedziano mi również, że zbankrutował rok lub dwa lata temu. Myślę, że telefon by to zweryfikował, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Wiem o tym tylko dlatego, że mój dentysta w Pasadenie, który jest dość tradycyjny (czy to słowo?), wspomniał mi o tym kilka lat temu.

Sklepy w Mass. wydają wspaniały katalog, ale nie można z niego zamawiać, podobnie jak z ich strony internetowej, która jest okropna. Co jest szkoda, ponieważ mają w katalogu kilka naprawdę ładnych ubrań dla tych z nas, którzy lubią ten styl.

Opisana postawa jest dziwna dla każdego handlowca, zwłaszcza dla takiego, który niekoniecznie działa w rozwijającej się branży.

Na zdrowie, Jim.

#14 ·
Byłem w sklepie w Cambridge. Jest brzydki! Chociaż nie miałem strasznego doświadczenia, jakie miał Nuke, uznałem, że personel sprzedaży jest tam leniwy i niezbyt zainteresowany pomocą. Szkoda, byłem w nastroju, żeby wydać trochę pieniędzy!

#15 ·
FWIW, generalnie miałem dobre doświadczenia z Andover. Obsługa jest dość wyluzowana, ale ogólnie rzecz biorąc, to mili faceci.

Nie wyobrażam sobie, jak oni się utrzymują. Masz trochę ruchu od starszych ludzi, którzy idą tam specjalnie i masz wielu bogatych studentów, którzy kupują tam swoje kilka eleganckich strojów, ale ogólnie rzecz biorąc, to miejsce jest prawie zawsze puste.

#16 ·
Prawdopodobnie dużo zakupów, które nie wymagają czasu. Kiedy znasz swój rozmiar, wystarczy telefon, aby uzupełnić zapasy czegokolwiek. Mają ładny katalog i założyłbym się, że jest często używany.

#17 ·
Co ciekawe, byłem dobrze traktowany pomimo tego, że nic nie kupiłem, kiedy odwiedziłem w październiku. Dżentelmeni (nie jestem pewien, który, z wyjątkiem tego, że to nie był Steven Hawking) byli w pewnym sensie zabawni w stary, zrzędliwy sposób. Moja ulubiona linia to nieoczekiwane "Mamy kilka [overcoats] w niektórych rozmiarach. [pause] Ale możemy dostać wszystkie [overcoats] we wszystkich rozmiarach". Nie wiem dlaczego, ale to mnie rozbawiło.

Niestety, na podstawie innych raportów i tego wątku, moje doświadczenie było rzadkie.
Moje doświadczenie było podobne. Pojechałem zeszłego lata i w zasadzie tylko się rozejrzałem. Moja rodzina była ze mną i tak naprawdę odbyliśmy miłą rozmowę z "facetem od głosów". Był on jedną z milszych osób, które spotkaliśmy podczas naszej podróży po Nowej Anglii w tym tygodniu. Powiem jednak, że sam sklep był dość rozczarowujący. Nie jestem pewien, co myśleć o doświadczeniach OP, ale wydaje się, że każda historia ma dwie strony...

#18 ·
Daję im trochę luzu, ponieważ nie są dużą korporacją. Trzeba dać trochę luzu tym niekonwencjonalnym sklepom w dzisiejszych czasach dużych korporacji, nawet jeśli są niegrzeczne.
WTF? Wręcz przeciwnie. Mali zawsze narzekają, że duzi ich podcinają i jak Wal-Marty tego świata wypychają ich z biznesu. Ubolewają nad tym, że obsługa klienta i osobista uwaga to coś, czego duzi nie mogą zaoferować....

#23 ·
Jeśli jest jedna rzecz w sklepie Andover, to taka, że nigdy nie są zbyt przyjaźni dla przeglądających; nigdy nie byli. Tak jest od ponad 20 lat...

Nigdy nie zostałem wyrzucony, ale widziałem, jak inni zostali wyrzuceni.

To dziwne miejsce, bez wątpienia.
Myślę, że powinniśmy zrobić z tego grę. Kto może zostać wyrzucony najszybciej? Zasady są takie, że nie można robić ani mówić niczego, co nie byłoby normalnym zachowaniem w sklepie z odzieżą męską.

NukeMe - Jaki był twój czas?

#25 ·
Na ilu forach zamierzasz opublikować ten wątek?
Byłem kilka razy, za pierwszym razem nic nie kupiłem i nie zostałem źle potraktowany. Może byłeś irytujący.